Powered By Blogger

onsdag 19 juni 2013

MKV - God alone is the Creator of everything - Tadzjikistan, Belarus (Vitryssland), Egypten, Indien, Kenya, Etiopien och Pakistan

1 Tim. 1:1, 2:1-6. Col. 1:16. John 1:1. Rev. 4:11. Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 23/2013 (Johan Candelin)

Tack- och förbönsämnen: Tadzjikistan, Belarus (Vitryssland), Egypten, Indien, Kenya, Etiopien och Pakistan

"30 dagar i bön för den muslimska världen".


Prayerbulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=525c98b734

Under sommarpausen infaller muslimernas fastemånad ramadan. Vi vill gärna uppmuntra er att tillsammans med tusentals kristna runt om i världen gå med i kampanjen ”30 dagar i bön för den muslimska världen”. Ifall du vill få ditt eget exemplar av årets häfte med böneämnen mm. information, kan du gå in på www.30-days.net därifrån man kan beställa häftet på önskat språk.


"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope," 1 Tim. 1:1 
"Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp,"

1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."



"For by him all things were created, in heaven and on earth, visible and invisible, whether thrones or dominions or rulers or authorities—all things were created through him and for him." Col. 1:16 (ESV)

"In the beginning was the Word, and the Word was with God, and the Word was God." John 1:1

“Worthy are you, our Lord and God, to receive glory and honor and power, for you created all things, and by your will they existed and were created.” Rev. 4:11


Praise - lovsång: "Our God reigns here" (John Waller)
http://www.youtube.com/watch?v=dedoSXylNcM


"Break every chain":
http://www.youtube.com/watch?v=b6ncg2pLYks


TADZJIKISTAN

Umeda, en 20-årig etnisk tadzjik, kom till tro för två år sedan. Hon tog emot Jesus Kristus som sin Herre och frälsare och döptes. Efteråt utsattes hon för hård förföljelse från sin mor, sin bror och andra släktingar. Hennes mor slog henne flera gånger allvarligt, klippte sönder hennes kläder, brände Biblar och låste in henne i hennes rum. Umeda kunde inte stå ut med det utan rymde hemifrån, men hennes familj hittade henne och misshandlade henne offentligt. Modern rakade Umedas huvud. För en tid sedan blev Umedas mor sjuk och släktingarna inbjöd en mulla (muslimsk präst) hem till dem. I två timmar pressade han Umeda för att få henne att avsäga sig Jesus Kristus och skyllde moderns sjukdom på henne.


Vi tackar Gud för att Umeda fortfarande håller fast vid sin tro och är trofast mot Herren trots att hon i två år blivit förföljd av sina släktingar. Vi ber att Herren styrker henne och hjälper henne att vara stark och tålmodig. Hon är mycket trött, men ändå brinnande i sin vilja att arbeta för Herren och nå ut till unga med evangeliet om Jesus Kristus. Vi ber för dem som förföljer henne, för Umedas mor och andra släktingar, att Herren för dem till ånger och omvändelse.
(Källa: MKV)



BELARUS (VITRYSSLAND)

Vi ber för de kyrkor som drabbats av de vågor av räder och böter som igen har startats mot vitryska baptister som samlas till gudstjänst utan tillstånd av staten. Efter skilda räder mot söndagsgudstjänsterna i de två församlingarna som hör till Council of Churches Baptists i staden Gomel i sydöstra Vitryssland, har tre lokala ledare bötfällts. Pastor Nikolaj Varushins bötesbelopp motsvarar en lokal medelmånadslön, medan pastor Pjotr Jasjtjenko och Valentin Sjtjedrenok fick mindre böter. Dessa är de första dylika räderna och bötesstraffen på nästan ett år. Polisen uppgav att en av räderna hade initierats av hemliga polisen KGB som ville ”avslöja kriminella grupper av oregistrerade baptister”. ”Vi [polisen] jobbar med familjegräl och gatustrider och är inte intresserade av religion”, sade polisen. ”I detta fall bistod vi bara hemliga polisen.”

(Källa: www.forum18.org)



EGYPTEN

Den 7 juni gav president Morsi ett dekret som godkände byggandet av en ny kyrkobyggnad i staden New Nubaria i provinsen Beheirah. Detta är det första dylika beslutet under hans presidentperiod. Anhållan om kyrkobygget i staden lämnades första gången in för 17 år sedan. Under egyptisk lag behöver bygglov för kyrkor godkännande av presidenten. Fortfarande väntar 149 ansökningar för nya kyrkobyggnader på godkännande.

Vi ber nu att byggnadsarbetet skulle komma igång utan dröjsmål och att flera godkännanden ska komma snart. Vi ber om beskydd för Egyptens församlings- och kyrkoledare och ber att de får vara ledda av den Helige Andes vishet i alla kontakter med myndigheterna.

(Källa: www.meconcern.org)



EGYPTEN – UPPDATERING

En domare i Övre Egypten dömde den 11 juni den kristna läraren Demiana Obeid Abd Al-Nour, som vi bad för senaste vecka, skyldig till att ha skymfat islam och utdömde också en väldig bötessumma efter att han under hela rättegången hindrat hennes advokater att komma fram med ett enda av deras vittnen. Demiana slapp fängelse, men dömdes till böter på 100 000 egyptiska pund (14 270 dollar), något som inte har en chans att kunna betala.

Vi ber för hennes hälsa, eftersom hon enligt sin far är på randen av ett nervöst sammanbrott. Som 24-årig, första årets lärare i Egypten tjänade hon under 300 dollar i månaden – innan hon förlorade jobbet på grund av beskyllningarna mot henne. Hennes familj är fattig och hon riskerar sändas till fängelse för att inte ha betalat det bötesbelopp hon ålades, ifall hon inte får fram pengarna. Vi ber att hon inte ska behöva betala några böter och att sanningen ska komma fram också i detta rättsfall.

(Källa: http://morningsarnews.org)



INDIEN


Det rapporteras att en kristen man halshöggs i staden Teliamusa i West Tripura för att ha vägrat avsäga sig Kristus. Enligt rapporterna hade Tapas Bin (35) pressats svårt av sin svärfar, som nu misstänks för mordet, att överge kristendomen. En lokal församlingsledare säger: ”Kristna i Teliamura diskrimineras och får problem på grund av sin tro på Kristus. Vi har upphört med alla former av kristen verksamhet i området.”

Vi ber om Guds beskydd över Tabas Bins hustru och son, liksom för andra kristna som bor i Teliamura, och vi ber att Tapas Bins familj ska få uppleva Jesu tröstande närvaro under denna sorgetid. Vi ber också för dem som utförde detta grymma brott, att de skulle ångra sig, vända om från sina handlingar och lära känna Guds frälsande nåd.

(Källa: EFI News)



KENYA

Vi ber om Guds helande och frid för de två evangelikala pastorer som fanns bland de cirka 16 kristna som nu återhämtar sig efter att ha fått allvarliga skador i en attack den 13 juni. Polisen och kyrkans talesmän uppger att det var misstänkta militanta islamister på motorcykel som kastade in en bomb i offrens församlingsfastighet i sydöstra Kenya.

(Källa. www.bosnewslife.com)



ETIOPIEN

VI ber om beskydd och ett snabbt frisläppande av de två kristna män som lördagen den 15 juni rapporterades ha fängslats av etiopiska myndigheter efter att de anklagats för ”brott mot islam”. Rättsaktivister uppger att detta var åtgärd som påverkats av ”radikala muslimer”.

(Källa: www.bosnewslife.com)



PAKISTAN

En 16-årig kristen konvertit från islam är fortfarande försvunnen, två veckor efter att han kidnappades av militanta islamister i Pakistans oroliga provins Khyber Pakhtunkhwa, uppger kristna. Aman Ullah rapporterades ha rövats bort av medlemmar från en militant talibansk grupp den 25 maj i Peshawar.

Talibanerna hade inte ännu den 7 juni kommit med något uttalande, fastän gruppen i tidigare kidnappningsfall har kontaktat media. Militanta talibaner har kopplats till flera attacker mot kristna, inklusive tidigare muslimer, som ett led i deras korståg mot vad de uppfattar som en västerländsk religion och kolonialism. Det unga kidnappningsoffret, som blev kristen för ett år sedan, hade memorerat Johannesevangeliet och Efesierbrevet i Bibeln. Hans mål var att memorera hela Nya testamentet på samma sätt som han redan tidigare hade memorerat koranen.

Vi ber om beskydd för Aman medan han hålls fängslad och om kraft och vishet att vara ett ljus där han befinner sig. Vi ber också om Guds beskydd och omsorg om alla dem som troget tjänar Honom i Pakistan.

(Källa: www.worthnews.com)




 
OBS – HJÄLP BEHÖVS!
Vi behöver fortfarande någon som är finskspråkig eller tvåspråkig och gärna vill hjälpa till inom Martyrkyrkans vänner! Oscar, som har översatt Veckorapporten till finska och också gjort en finskspråkig sammanfattning av vårt nyhetsblad Brev från den lidande kyrkan, kommer inte längre att kunna fortsätta i de uppgifterna efter sommaren. Därför söker vi nu någon som på ideell bas vill hjälpa föreningen med dessa uppgifter. Är du intresserad, ta kontakt via info@martyrkyrkansvanner.net!


Martyrkyrkans vänner r.f.



Foto: Kerstin Lindén (Hemmet vid havet, Pörkenäs)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar